Sisteme termoizolante la faţade
Construcții


Sistemele de izolare termică sunt utilizate în domeniul construcţiilor de aproximativ 40 de ani în vederea izolării termice a pereţilor exteriori ai clădirilor. Materialele folosite pentru realizarea izolaţiilor termice sunt polistiren expandat sau extrudat, vată minerală. Prin realizarea sistemului termoizolant se reduc cheltuielile de încălzire până la 30%.

Avantajele acestor sisteme sunt:

 • eliminarea punţilor termice
 • sunt sisteme cu agrement tehnic european
 • se reduc cheltuielile pentru încălzire
 • gamă variată de structuri şi culori

Cele mai uzuale materiale folosite pentru termoizolare sunt:

 1. Polistiren expandat (EPS) sau extrudate (XPS) folosite datorita pretului mai redus. EPS-ul este folosit atat la exteriorul cladirii, cat  si la interior, acoperis, tavan si incalzire in pardoseala. XPS-ul este recomandat pentru termoizolari in medii umede (fundatii, socluri si terase inversate) datorita impermeabilitatii superioare. XPS-ul nu are capacitatea de a „respira”, fapt care nu il recomanda pentru termoizolarea exterioara a fatadelor.
 2. Vata minerala

  Este un alt material des folosit indicat pentru fatade, terase si acoperisuri. Aceasta permite un transfer mai bun al umiditatii din interiorul casei catre exterior si asigura o izolare termica fonica mai buna decat polistirenul.

 3. Spuma poliuretanica

  Este o alternativa superioara la polistiren sau vata minerala, cu ajutorul careia veti economisi spatiu, deoarece se aplica intr-un strat de 3 cm, doar pe una dintre suprafete (interioara sau exterioara). Spuma poliuretanica rigida ofera o buna termoizolatie, hidroizolatie, plus un grad ridicat de fonoizolatie deoarece interiorul si exteriorul sunt separate printr-o anvelopa continua, fara punti termice.

 4. Celuloza

  Acest tip de termoizolatie se obtine din reciclarea hartiei si are caracteristici de izolant termic si fonic superioare materialelor traditionale. Coeficientul de transfer termic este mai bun decat al vatei minerale, iar aplicarea fara discontinuitati la imbinarea cu structura pe care se monteaza, ii sporeste performanta de izolator termic. Costurile pentru acest tip de termoizolatie sunt mai mari cu 15 – 20% fata de cele ale unor materiale traditionale.

 5. Canepa

  Termosistemul cu canepa este recomandat pentru izolarea acoperisurilor, a peretilor si a pardoselii, asigurand un transfer termic bun. Capacitatea excelenta de difuzie a produsului realizeaza reglarea automata a umiditatii, ceea ce permite crearea unor conditii climatice placute si sanatoase in interiorul incaperii. Datorita faptului ca fibrele de canepa nu contin albumina, nu este nevoie de un tratament impotriva moliilor si gandacilor.